Hyvä tietää

Hei uusi fuksi!

Suuret onnittelut opiskelupaikasta ja tervetuloa koneteekkareiden joukkoon! Tältä sivulta löydät ohjeita, joiden avulla yliopiston aloittaminen helpottuu:

Tärkeimmät asiat ennen orientaatioviikkoa:

  • Ota opiskelupaikka vastaan ja ilmoittaudu läsnäolevaksi yliopistoon, jotta saat utu-tunnuksen ja opiskelijastatuksesi rekisteröityy oikein. Ensimmäisellä viikolla olisi hyvä, että oma utu-tunnus ja opiskelijanumero olisivat tiedossa. Muista lisäksi maksaa korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksu Kelalle. Lisäohjeita löydät osoitteista: https://www.kela.fi/korkeakouluopiskelijan-terveydenhoitomaksu ja https://www.utu.fi/fi/opiskelijaksi/ilmo

  • Muista myös maksaa ylioppilaskunnan (TYY) jäsenmaksu.

  • Tilaa opiskelijakortti tai ota Frankin mobiilikortti käyttöön. Opiskelijakorttia tarvitaan heti ensimmäisellä viikolla, sillä sen kanssa saat 3,20 € maksavan opiskelijalounaan. Lisäohjeita löydät osoitteesta https://www.frank.fi/opiskelijakortti/

  • Muista hoitaa asumispaikka ensimmäiselle viikolle, jos et ole vielä päässyt muuttamaan Turkuun. Muista hakea myös asumistukea ja opintotukea Kelalta hyvissä ajoin, sillä syksyllä palvelu voi olla ruuhkautunut.

  • Tutustu orientaatioviikon aikatauluun, jotta tiedät mihin ja milloin saapua maanantaiaamuna (katso fuksiviikon aikataulu)

Näillä kohdilla pääset jo hyvin alkuun! Loput tärkeät tiedot saat tuutoriltasi ja tiedekunnan sekä yliopiston luennoista, joten älä stressaa turhaan etukäteen.