Tunnusohjesääntö

1§ Killan tunnus

Killan tunnus on Turun yliopiston ylioppilaskunnan siipisoihdun kaltainen tunnus, jossa soihdun tilalla on mäntä ja kiertokanki. Männän laelta etenee ylös liekkirintama.

Killan viralliset värit ovat pinkki ja musta.

2§ Killan lippu

Killan lippuun on kuvattu pinkille pohjalle musta killan tunnus. Lippu on kiinnitetty puuvarteen. Lipun mitat ovat 155 x 100 cm.

Lippua käytetään killan merkittävissä juhlatilaisuuksissa, ylioppilaskunnan lippukulkueissa tai kun hallitus niin päättää.

Lippua kannetaan aina sen omassa tangossa. Lippua seuraa kahden (2) yhdistyksen jäsenen lippuvartio, kun lippua kannetaan ilman suojusta. Lipunkantajan ja airueiden tulee käyttää teekkarilakkia tai ylioppilaslakkia. Lipunkantajan ja -vartion varahenkilöineen nimittää killan hallitus erikseen jokaiselle käyttökerralle.

Lippu tekee kunniaa valtion päämiehelle, Suomen lipulle, kansallislaululle ja vainajille. Lippu tekee kunniaa siten, että se hitaasti lasketaan 45 asteen kulmaan ja tämän jälkeen nostetaan ylös.

Lippua säilytetään aina sille tarkoitetussa suojapussissa ja sen hoidosta vastaa killan puheenjohtaja.

Käytöstä poistuva lippu varastoidaan.

3§ Nauhat

Kiltanauha on 30 mm levyinen pinkki-musta nauha, jossa on kolme pinkkiä ja kaksi mustaa raitaa seuraavassa järjestyksessä: 2 mm leveä pinkki raita, 2 mm leveä musta raita, 15 mm leveä pinkki raita, 9 mm leveä musta raita ja 2 mm leveä pinkki raita. Kiltanauhaa kannetaan oikealta olkapäältä rinnan yli viistoon vasemmalle, leveä pinkki raita ylempänä. Nauha ei saa koskettaa paljasta ihoa. Juhlapuvussa nauhaa kannetaan mahdollisen liivin alla. Ruusukkeena nauhaa kannetaan vasemmassa rintapielessä. Kiltanauhaa kannetaan tilaisuuksissa, joissa akateemisten järjestöjen nauhoja yleensä kannetaan. Killan kaikilla jäsenillä on oikeus hankkia killan nauhaa. Hallitus voi evätä henkilöltä nauhan käytön harkintansa mukaan.