Referenssit

Drupal / Excel

I wrote a combination of Excel Visual Basic macro and Drupal REST API to transfer data between Excel and a Drupal site.

I guess I used to shudder and/or laugh when talking about VBA, but I have to admit that writing short macros was not at all painful. I guess it works as long as the size of the program does not grow too much.

Programming is about thinking, logic and algorithms, and the actual programming languages are, well, as similar as the spoken languages.

Nonnuke

Nonnuke on Suomeen sijoittuva, toiminnallinen ja hauska tarina.

Tarina kertoo keksinnöstä ja miten sen kehittäminen vie päähenkilöt yhä syvemmälle vaikeuksiin, kunnes absurdit mittasuhteet saavuttava kaaos ei jätä enää yhtään järkevää vaihtoehtoa, eikä kenenkään elämä palaa entiseen.

Original idea Mauri Tikka
© Screenplay Eeva R. Tikka and Mauri Tikka

Soultech

Soultech on suuren luokan scifi-action-elokuva, joka sijoittuu lähitulevaisuuteen.

Olemme yhteistyössä Story & Developmentin kanssa kirjoittaneet käsikirjoituksen pitkään scifi-elokuvaan Soultech.
Käsikirjoittamiseen on saatu Suomen Elokuvasäätiön tukea.

Kotisivun säätöä marjakoivisto.fi

http://www.marjakoivisto.fi/

Marja oli jo siirtymässä toiseen julkaisuplatformiin, mutta avustuksellani löytyi CSS ja sitä kautta Kotisivukoneen avulla toteutettuun sivustoon toivotut värit ja fontit.

Drupal-sivusto

Tein asiakkaan visuaalisesti suunnitteleman sivuston http://unohdaitsesi.fi/ teknisen toteutuksen Drupalilla. Pohjana oli Marinelli-teema.

NoSQL-tietokannat

Arvioin skaalautuvia Open Source-tietokantoja, erityisesti NoSQL-tekniikkaa kuten Cassandra. Tein jonkin verran hajautettujen järjestelmien arkkitehtuurisuunnittelua ja perehdyin Ruby on Railsiin.

Turvallinen räätälöity palvelin

Olen vuodesta 2011 koodannut noin 15000 riviä PHP/MySQL/Javascript-koodia yhdistykselle, jolla on tarkkoja tietoturvavaatimuksia.

Turvallisuus nojaa pääosin client side SSL-varmenteisiin, ja luonnollisesti iptables ja kovalevyjen kryptaus on mukana.

Kerberos ja AFS olivat mukana hankkeen alkuvaiheessa, mutta käyttäjämäärä on pienehkö, maantieteellisesti rajattu ja yhdellä palvelimella selvitään pitkälle, joten ne jätettiin pois, kun hajautusta ei tarvita.

TV-sarjan käsikirjoitus

2011 : Sisällöntuotanto, storylining, käsikirjoitustyö tiiviissä yhteistyössä Story & Developmentin kanssa. Lopputuloksena 40 lyhyttä viihdyttävää episodia Munamiehen seikkailuja.

Web-sivuston ylläpitomekanismi

Asensin DaDaBIK-hallintajärjestelmän Kustannus Oy Taivaankaaren web-sivujen ylläpitoa varten. Tein myös muutoksia sivujen PHP-koodiin ja taustalla toimivaan mySQL-tietokantaan.

”Yhteistyö Mauri Tikan kanssa on sujuvaa ja luovaa. Hänen asiakaslähtöinen toimintatapansa tekee työskentelystä miellyttävää ja joustavaa. Olemme erittäin tyytyväisiä hänen palveluihinsa. Suosittelemme!”
- Juha Pitkänen, Kustannus Oy Taivaankaari